Villanyos

Villanyos

Köszöntő

2021. február 06. - közlekedés magyarországon

Üdvözlök mindenkit, aki olvassa ezt a posztot! “Villanyos” vagyok, avagy egy újabb oldal a blog.hu-n. Ezzel a bejegyzéssel szeretnék tisztázni néhány dolgot, hogy itt mi is várható.

Körülbelül 2018-19 óta használom a Google My Maps nevezetű alkalmazást. (Aki még nem hallott róla; a lényege dióhéjban az, hogy az alap Google térképre vonalakat és pontokat tudsz beszúrni.) Ezzel a bloggal ebből a korszakból szeretnék néhány tervet megosztani a kedves nagyközönséggel. Főként vasútvonalakról és villamosokról fognak bejegyzések érkezni, de néha felbukkanhatnak HÉV-ek és metróvonalak is.

Azt szeretném leszögezni, hogy ez nem egy MÁV-ot kritizáló oldal, vagyis a bejegyzéseimben megpróbálom elkerülni a vasúttársaság szidalmazását, ugyanis hiába nem túl fényes a vasút helyzete itthon, a MÁV nélkül még ez se lenne nekünk, ami ma van.

A tervek nagyrészt dízelvonalakról, régen felszámolt / szüneteltetett vagy még nem létező vonalakról fognak szólni, tehát fővonali tervek, illetve elővárosi szakaszok itt nem fognak szerepelni, mivel azokra már létezik jópár terv mindenhol. Ha példát kéne mondjak (fejlettségi szint szerint), akkor kb. egy Komárom - Esztergom szintű vonaltól egy Dombóvár - Gyékényes szintű vonalig tudtok majd tartalmakat látni.

Terveim szerint kb. 2-3 hetente kerülne fel ide egy bejegyzés, de ez még változhat a sulis dolgozataim vagy más elfoglatságaim miatt. Igyekszem majd azért tartani a határidőt. :)

Na de száz szónak is egy a vége: ha kíváncsi vagy, hogy mi sülhet ki ebből a próbából, nyugodtan maradj itt és olvasd el a bejegyzéseket, de nem kényszerítelek rá. Ha úgy döntenél, hogy maradsz, akkor az első bejegyzés még ma vagy holnap fel fog kerülni, a következő meg majd február 20-a környékén érkezne.

Villanyos

Utóirat: a szerkesztőnevem (közlekedés magyarországon) ne kavarjon meg senkit, a blogot csakis egy személy írja, én. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://villanos.blog.hu/api/trackback/id/tr5616418072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása